Flexsom PVC Dakbedekking

Flexsom PVC (Poly Vinyl Chloride) dakbedekking is een flexibele folie die geschikt is voor het waterdicht afwerken van platte en / of schuine daken. Het is een van de lichtste dakbedekkingsmaterialen (lichter dan Bitumen Dakbedekking) en hierdoor weinig belastend bij lichte dakconstructies.

Flexsom dakbeddeking wordt in brede banen op het dak aangebracht. Deze banen worden verlijmd of (gedeeltelijk) mechanisch op het dak bevestigd. De onderlinge Flexsom dakfolie banen, werkend ca 2 m breed, worden middels warme lucht (Ca. 600 c) thermisch homogeen aan elkaar gelast. De diverse, eventuele te plaatsen doorvoeren, worden middels aparte foliemanchetten eveneens met warme lucht op de flexsom dakfolie gelast. 

De Flexsom S of SG+ dakfolie is als volgt opgebouwd:

  • Waterdichte laag van een soepele PVC laag; dik 1,2 mm of 1,5 mm.
  • Aan de onderzijde is deze PVC folielaag voorzien van een beschermlaag van 300 g/m2  non-woven polyestervlies. Deze banen kunnen verlijmd en / of mechanisch bevestigd op het dakvlak aangebracht worden.
  • Aan beide langs kanten van de 2.05 m breedte (GS type) en 2,10 m breedte (S type) is over ca. 3,50 cm  tot 4,50 cm geen polyestervlies aanwezig.
  • Dit zijn de onderlinge laskanten.
  • De Flexsom foliebanen kunnen met een hand föhn of een warmelucht lasmachine onderling homogeen aan elkaar gelast worden.

Bij het uitvoeren van de details zoals het lassen van binnen of buiten hoeken dient de temperatuur ca 400 c te zijn. Bij een goede las, zal men zien dat naast de buiten kant van de las, de folie daar ter plaatse zal gaan glimmen.

De Details en de onderlinge verbinding van de Flexsom dakbanen (daar waar geen laskant, of ook wel zelfkant genoemd) worden uitgevoerd met Flexsom V folie (ongewapend, dus puur PVC) Deze detailfolie (Flexsom V) wordt in diverse breedten geleverd t.w. 10 cm, 25 cm, 50 cm en 1 m breed. De lengte is steeds 20 meter.

Algemeen gesteld kan worden, dat de Flexsom dakfolie bij alle dak opstanden; zoals dakranden, muur opgangen etc., vanuit het dakvlak direct doorgezet wordt. Dus, in plaats van een mechanische kim fixatie, is er hier sprake van een gelijmde kim fixatie, Dus geen aparte dak stroken nodig. Dit werkt van zelfsprekend tijdbesparend.

De FLEXSOM dak folie is leverbaar in vele kleuren en verschillende types

 • FLEXSOM S is leverbaar in de kleuren licht Grijs en Zwart (Kopergroen, Blauw en Rood ook leverbaar)
 • Flexsom SG+ is leverbaar in de kleuren licht grijs en antraciet
 • Flexsom SG+ Extra in de kleur wit
 • Flexsom G in de kleur grijs. Andere kleuren zijn ook leverbaar

Flexsom S

Thermoplastische flexibele dakbaan op basis van PVC kunststof, gecacheerd met een 300 g/m² polyestervlies aan de onderkant. Flexsom S is aan beide zijkanten voorzien van een las-kant van ca. 3,50 cm tot 4,5 cm breed

Toepassing

Flexsom S daksystemen maken gebruik van een Polyfix PU lijm voor de hechting tussen de folie en de ondergrond (hechting op isolatie, hout, beton, metaaloppervlakken, cellenbeton/gasbeton of oude bitumen daken, etc..) . De onderlinge Flexsom banen worden middels warme lucht (Ca. 600 c) thermisch homogeen aan elkaar gelast.

Flexsom S daksystemen is de ideale oplossing voor Nieuwe en Renovatie daken.

Flexsom SG+

Thermoplastische flexibele dakbaan op basis van PVC kunststof, met glasvlies wapening, gecacheerd met een 300 g/m² polyestervlies aan de onderkant. De glasvlies wapening geeft een extra dimensionale stabiliteit (Krimpvrij) en verbetering van de brandwerende eigenschappen van het daksysteem

.Toepassing

De Flexsom SG+ dakbanen worden gelijmd met Polyfix PU-lijm op isolatie, hout, beton, metaaloppervlakken, cellenbeton/gasbeton of oude bitumen daken, etc.. De onderlinge Flexsom SG+ banen worden middels warme lucht (Ca. 600 c) thermisch homogeen aan elkaar gelast.

Flexsom SG+ extra wit

Thermoplastische flexibele dakbaan op basis van PVC kunststof, met glasvlies wapening, gecacheerd met een 300 g/m² polyestervlies aan de onderkant. De glasvlies wapening geeft een extra dimensionale stabiliteit (Krimpvrij) en verbetering van het brandwerende eigenschappen van het daksysteem.

FLexsom SG+ Extra is voorzien van een dunne acrylaat laag. Dit voorkomt snelle vervuiling en verkleuring van wit naar geel. Ook gemakkelijk schoon te maken met water en bezem.

.Toepassing

De Flexsom SG+ dakbanen worden gelijmd met Polyfix PU-lijm op isolatie, hout, beton, metaaloppervlakken, cellenbeton/gasbeton of oude bitumen daken, etc.. De onderlinge Flexsom SG+ banen worden middels warme lucht (Ca. 600 c) thermisch homogeen aan elkaar gelast.

Voordelen van witte dakbedekking

 • Energiebesparend: Witte reflecterende dakbedekking resulteert in een lagere koel-energie belasting. Dat komt door de reflectie van de zonnestralen door de witte dakbedekking.
 • Beter binnen comfort als gevolg van de witte afwerking.
 • Langere levensduur van het dak: Een meer constante en lagere temperatuur op het dak komt de levensduur van het dak ten goede.
 • Milieubewuste oplossing: De gemiddelde temperatuur in de gebouwde stedelijke omgeving is hoger dan in de omliggende landelijke omgeving. Met nadelige gevolgen voor de leefbaarheid. Een belangrijke oorzaak van het hitte-eiland effect is de absorptie van zonnewarmte door de in de stad aanwezige donkere materialen. Aanleg van een licht, koel dak, dat warmte weerkaatst in plaats van absorbeert is een maatregel om het hitte-eiland effect te verminderen.
 • Zonne panelen: Bij zonnen panelen op het dak, beter een witte folie onder de panelen kan zijn, dit verhoogt de stroom productie van de Zonne panelen installatie

Flexsom V (Detail folie)

Thermoplastische flexibele ongewapend PVC kunststof rol. Flexsom V is leverbaar in verschillende breedtes: 0,1 m, 0,25 m, 0,5 m en 1,05 m.

Toepassing

Flexsom V wordt gebruikt bij voorkomende dak details.

Scroll naar top